Du som målar egna tavlor har jättefina saker att pryda väggarna i ditt hem med. Du kan med stolthet visa upp dem för dina gäster. Genom att skaffa dig snygga ramar gör du konstverken ännu vackrare.

Men att hänga upp tavlor är svårare än du kanske tror. Beroende på hur tung tavlan är, vilket material väggen består av och flera andra saker så finns det olika tekniker som du kan använda för att få dina tavlor på plats. Om väggarna i din bostad är riktigt hårda så måste du skaffa en bra borr.

Visa dina tavlor för köparna

Förutom att sätta upp dina tavlor hemma så kanske du vill ha en utställning och sälja tavlor till spekulanter. Det finns flera sätt att visa upp din konst för allmänheten. Ett alternativ är att du vänder dig till ett museum eller galleri som gärna hjälper okända konstnärer framåt i karriären.

Ha en egen utställning

Om du vill känna dig mer självständig så kan du själv ordna vernissage i en lämplig lokal. Bjud in alla dina vänner och bekanta och försök också få dit människor som arbetar inom konstbranschen och massmedia. Då får du bra reklam. Häng upp dina tavlor med spikar eller tavelkrokar, ta emot gästerna och gör ett bra intryck. Då kommer du säkert att lyckas.