Nu för tiden får det plats samma möjligheter i en mobiltelefon som det tidigare bara gick att hitta i systemkameror och bildlaboratorier. Till och med dagens billigare telefoner i mellanklassen har en kapacitet som motsvarar hundratusentals kronor i bildutrustning för bara 20-30 år sedan. Med billiga mobiltillbehör som du kan handla online kan du dessutom ta ännu bättre bilder.

Omgivningen spelar roll för bilderna

Det är givetvis inte enbart själva kameran, tillbehören eller den som fotograferar som avgör om bilden blir bra eller inte. Övning och experimenterande med ljusförhållanden och omgivningar är en sak. Det kommer framför allt ge dig bra erfarenheter och kunskaper om hur en bra bild är sammansatt.

Det är främst för väderförhållanden och omgivningen som det är riktigt viktigt att använda rätt tillbehör. De bör nämligen vara anpassade för att å ena sidan kunna höja kvaliteten och andra sidan skydda utrustningen mot eventuella skador och fukt.

Det finns till och med skal och andra skydd som gör din mobiltelefon helt vattentät. Undervattensfotografering är riktigt roligt och ger helt spektakulära bilder. Är du redan dykare borde du prova på det. Men tänk på att aldrig dyka ensam och inte heller med tuber om du inte har gått utbildning för det.