Uttrycka sig i skrift

Något av det allra viktigaste för att vi människor ska må bra är att vi får uttrycka oss. Det är viktigt att kunna säga ifrån eller visa att man tycker om något. Alla uttrycker vi oss på olika sätt. En del får utlopp för sina känslor via sång och musik andra genom att måla eller skriva. Idag finns det massor utav konstformer och sporter som gör det lättare för många av oss att uttrycka oss och få fram de budskap vi vill förmedla.

skrivaTexten förmedlar

Att skriva är en väldigt vanlig form som människor använder för att förmedla sina känslor och tankar. Många anser att det är lättare att uttrycka sig i skrift och finner det enklare att formulera sig rätt genom att få skriva ned tankarna. En del skriver dikter medan andra författar journalistiska texter. Vissa skriver barnböcker, andra skräckromaner. Det spelar egentligen inte så stor roll vad det är vi skriver om utan det viktiga är att vi skriver.En stor del av befolkningen delar aldrig ens med sig av sina texter, utan de skriver kanske en privat dagbok eller personliga berättelser som de håller för sig själva. Det viktiga är inte att andra ska kunna läsa dina texter, utan att du ska få utlopp för dina känslor och tankar.

Bloggen

Genom att skriva dagbok kan man i framtiden bläddra tillbaka och minnas de dagar som gått och allt roligt och mindre roligt man varit med om. Ett alternativ till dagboken är att blogga. I bloggen kan man välja om man vill dela med sig av personliga saker eller om man vill rikta in sig på ett visst ämne. Det positiva med bloggen är att man enkelt kan komplettera texterna med beskrivande bilder.Det fina med en blogg är att den kan bli precis vad du vill. Du kanske har mycket att berätta men inte riktigt funnit någon plattform som passat för just dig. Då är bloggen ett fint verktyg att använda sig av. Man kan som vi nämnt dessutom också komplettera texten med bilder och även videoklipp. Kanske är det inte ens själva texten som är huvudspåret med bloggen, du kanske är en fena på att måla tavlor och vill visa upp detta på din blogg tillsammans med beskrivande texter.På så sätt kan din blogg eller personliga hemsida också bli som ett slags portfolio som också kan funka som ett CV och ett kvitto på vad du kan.

Nästa steg

Om du vill ta just ditt skrivande ett steg längre än dagboks- och bloggnivån kan du skriva en bok. På nätet hittar massor av bra tips och idéer för hur du bär dig åt när du vill skriva en bok. Det finns många saker att tänka på om man funderar på att ge ut eller trycka sin egen bok. Ett tips är att besöka någon av de större bokutgivarna online och se hur du lättast går tillväga för att få verklighet av din idé. En sida med bra information om hur man går tillväga om man vill trycka sin egen bok är vulkanmedia.se där du enkelt får beskrivet steg för steg hur du går tillväga för att trycka din egen bok.