Att välja rätt material till dina konstverk är en förutsättning för att målandet ska vara lustfyllt för dig. Vill du måla i akvarell, olja eller akryl?

Olika färger kräver olika penslar, dukar och tillbehör. För dig som är nybörjare är det enklast att köpa allt i ett paket. Klicka här för att se vad olika kit kan innehålla. Se till att ha allt du behöver hemma så kan du sätta igång att skapa när inspirationen tittar fram.

Måla med akvarellfärger

Akvarell är en bra målningsteknik att börja med. Dessutom är det du behöver inte så skrymmande så det är lätt att ha med sig på resa. Att måla med akvarell är ett utmärkt botemedel mot stress. Det enda du behöver för att starta är akvarellfärger, penslar och akvarellblock.

Olja eller akryl?

Om du väljer att måla med akrylfärger lönar det sig att satsa på bra kvalitet eftersom färgerna då har högre beständighet och bra pigmentering. Akrylfärger torkar snabbare än oljefärger ifall du inte har tålamod att vänta. Konstnärer som gärna arbetar länge med sina verk föredrar att jobba med oljefärger. Det är vanligt med tre lager färg innan konstverket fått sin sista finish. Just det att man jobbar i flera lager gör också att man kan rätta till eventuella fel.